Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@19:03:29 GMT

کاشان به شبکه برخط شتاب‌نگاری کشور متصل شد

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۹۸۴۹۳

کاشان به شبکه برخط شتاب‌نگاری کشور متصل شد

مدیر مرکز مدیریت بحران و کنترل حوادث کاشان از نصب دستگاه شتاب‌نگار برخط نسل چهارم و کاهش خسارت‌های جانی و مالی ناشی از وقوع زلزله با نصب این دستگاه خبر داد.

جواد مزروعی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: شناسایی و تعیین حریم گسل‌ها و ضوابط اجرای آیین‌نامه ۲۸۰۰ مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و نصب دستگاه‌های شتاب‌نگار از جمله راهکارها برای کاهش خسارت‌ ناشی از زلزله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: منطقه کاشان محصور در دو گسل است که شامل گسل قم- زفره با طول نزدیک به ۸۰ کیلومتر در گستره روستاهای گهرآباد، تتماج و هنجن و گسل راوند به طول ۵۵ کیلومتر از فین تا آب‌شیرین است.

مدیر مرکز مدیریت بحران و کنترل حوادث کاشان، افزود: تاکنون دستگاه شتاب‌نگار زلزله در شهرهای اصفهان، نایین و نطنز و کاشان راه‌اندازی شده است که شعاع عملکرد این دستگاه‌ها تا چند صد کیلومتر است که پس از وقوع زلزله با ارائه میزان شتاب به مدیریت بحران در مناطق مختلف کمک می‌کند.

مزروعی گفت: اولین دستگاه شتاب‌نگاری  در سال 1354 در داروخانه جمعیت هلال‌احمر کاشان نصب و با پیگیری مدیریت بحران استان اصفهان، نسل چهارم دستگاه شتاب‌نگار برخط از نوع  FORTIS در فرمانداری رونمایی شد و این منطقه نیز به شبکه برخط شتاب‌نگاری کشور متصل شود.

وی افزود: پیش‌از این پنج دستگاه شتاب‌نگار آفلاین در شهرهای کاشان، قمصر، جوشقان‌استرک، جوشقان‌قالی و مشکات نصب شده بود.

مدیر مرکز مدیریت بحران و کنترل حوادث کاشان، تصریح کرد: شبکه‌های لرزه‌نگاری و شتاب‌نگاری مهم‌ترین ابزار ثبت و مطالعه زمین‌لرزه‌ها است و بدون یک شبکه متراکم، امکان مطالعه زمین‌لرزه‌ها فراهم نمی‌شود که مبنای هرگونه اقدامی در جهت مطالعه زمین‌لرزه‌ها و طرح‌های پیشگیرانه در برابر زلزله است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شبکه شتاب نگاری زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۹۸۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش مدیریت بحران برای بارش باران در ۱۸ استان

به گزارش جام جم آنلاین، حسین ظفری در خصوص هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای روزهای دوشنبه ۱۷ اردیبهشت و سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت در برخی از استان‌های کشور اعلام کرد: برای روز دوشنبه استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، اردبیل، گیلان، زنجان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی چهارمحال و بختیاری، ایلام، شمال و شرق خوزستان، جنوب مرکزی، جنوب همدان و ارتفاعات و دامنه استانهای مازندران، تهران و البرز تحت تاثیر هشدارهای نارنجی هستند.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیرت بحران کشور برای روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت نیز برای استان‌های شمال آذربایجان شرقی، شمال و غرب آذربایجان غربی، دامنه ارتفاعات استانهای تهران، البرز، مازندران و گیلان، لرستان، نوار غربی چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، غرب کردستان، غرب کرمانشاه، نیمه شمالی ایلام و شمال شرق خوزستان، اردبیل هشدار سطح نارنجی را صادر کزد.

در ادامه این عضو شورای عالی مدیریت بحران کشور اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی را برای استان‌های ذکر شده پیش بینی کرد.

ظفری در پایان پرهیز از سفرهای غیرضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی را به مردم استان‌های درگیر با این سامانه را توصیه کرد.

دیگر خبرها

  • اعلام آماده باش مدیریت بحران آذربایجان شرقی
  • تشریح اقدامات مدیریت بحران خراسان جنوبی در سیل اخیر
  • کمبود نیروی انسانی و بودجه پیشگیری در حوزه مدیریت بحران
  • استان سمنان در فهرست شهرهای پر تنش آبی کشور
  • شبکه آب ۲۸ روستای سیل‌زده جنوب سیستان و بلوچستان متصل شد
  • آماده‌باش مدیریت بحران برای بارش باران در ۱۸ استان
  • هشدار نارنجی؛ آماده‌باش مدیریت بحران برای ۱۸ استان
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده/ آماده باش ستاد‌های بحران در ۲ روز آینده
  • آخرین وضعیت مناطق سیل زده