Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روابط عمومی فرمانداری بندر آستارا، دستگاه شتاب‌نگار بر خط نسل چهارم با هدف کنترل پهنه لرزه‌خیزی دوشنبه دوازدهم آذر با حضور کارشناسان ارشد شبکه شتاب‌نگاری کشور، کامبیز لقمانی مقدم معاون برنامه‌ریزی و امور عمرانی فرماندار، کارشناس مدیریت بحران فرمانداری و رئیس اداره راه و شهرسازی آستارا و جمعی دیگر از مسئولان محلی در محل محوطه فرمانداری آستارا راه‌اندازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای راه‌اندازی دستگاه شتاب‌نگار خط نسل چهارم، ۲۵۰ میلیون تومان هزینه شده است.

«محمدرضا ابراهیم پور» در حاشیه راه‌اندازی این دستگاه اظهارکرد: استان گیلان به سبب وجود گسل‌های فعال به‌ویژه در بخش غربی، از جمله استان‌های لرزه‌خیز کشور است.

کارشناس ارشد شبکه شتاب‌نگاری کشور تصریح کرد: گسل‌های فعال استان بخشی از پهنه لرزه خیز وسیع البرز هستند که طی قرن‌های گذشته فعالیت‌های لرزه‌ای از خود نشان داده‌اند.

وی افزود: اگر چه زلزله ۳۱ خرداد ۱۳۶۹ در گیلان رخ داده است، اما با توجه قرارگیری سامانه‌های گسلی گیلان در یک پهنه مشترک (پهنه البرز)، وقوع زلزله‌هایی مشابه زلزله رودبار، در بخش غربی استان به‌ویژه در شهرهای آستارا، تالش، حویق و رضوانشهر کاملا محتمل است.

ابراهیم پور با بیان اینکه امروزه یکی از مهم‌ترین مخاطراتی که همواره شهرها را تهدید می‌کند خطر وقوع زلزله است، خاطرنشان کرد: ازاین‌رو، شهر آستارا با قرار گرفتن بر روی نوار نارنجی مانند بسیاری از شهرها با توجه به قرارگرفتن بر روی چندین گسل فعال، از جمله گسل آستارا و امتداد گسل البرزشمالی از پتانسیل لرزه خیزی بسیار بالا برخوردار است.

کارشناس ارشد شبکه شتاب‌نگاری کشور با اشاره به اینکه تعداد ۱۳ ایستگاه شتاب نگار زلزله برخط در شهرهای رشت، لاهیجان، تالش، رودبار، رضوانشهر، چابکسر، خشکبیجار، جیرنده با پیگیری اداره راه و شهرسازی و مدیریت بحران استان گیلان نصب شده است، اظهارکرد: تا پایان هفته شهرهای ماسوله، دیلمان، حویق، زیاز با توجه به لرزه خیز بودن آنها نصب می‌شود و امروز در آستارا با آماده شدن زیر ساخت ایستگاه دراین شهرستان نصب و به شبکه شتاب‌نگاری برخط کشور متصل می‌شود.

وی افزود: اگر سازه‌ای براساس آیین نامه ۲۸۰۰ طراحی شود و نظارت‌ها در حال ساخت و ساز درست اجرا شود در هنگام وقوع زمین لرزه مشکلی ایجاد نمی‌شود و با خسارت جانی و مالی همراه نمی‌شود.

ابراهیم پور گفت: تاکنون بیش از یک‌هزار و ۱۰۰ دستگاه شتاب‌نگار از نوع آفلاین و تعداد ۲۳۸ دستگاه شتاب‌نگار آنلاین با تکنولوژی روز دنیا در شهرستان‌ها، بخش‌ها و مناطق لرزه‌خیز کشور با خطر نسبی، خیلی خطرناک و خطرناک نصب و راه‌اندازی شده است.

کارشناس ارشد شبکه شتاب‌نگاری کشور اظهارکرد: فاز اول خرید این دستگاه‌های شتاب‌نگار برخط درسال ۱۳۹۷ با پیگیری مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی کلید خورد و حدود۲۶۰ دستگاه شتاب‌نگار زلزله جدید خریداری و وارد کشور شد که به تناسب نیاز مناطق لرزه خیز مختلف کشور در حال نصب است و در فازدوم تعداد ۲۴۰ دستگاه خریداری شده و با آماده شدن زیر ساخت ایستگاه‌ها در استان‌ها امکان نصب آنها مهیا می‌شود.

ابراهیم‌پور درباره نحوه عملکرد این سامانه ادامه ادامه داد: امواج رادیویی با سرعتی بیشتر نسبت به امواج زلزله منتقل می‌شود، بنابراین می‌توان قبل از رسیدن امواج زلزله به منطقه هدف، به کمک امواج رادیویی هشدار زلزله را به مناطق دورتر اعلام کرد.

وی تصریح کرد: البته زمان هشدار، به الگوریتم مورد استفاده در سامانه هشدار سریع نیز وابسته است، به طور کلی در سامانه‌های هشدار سریع از دو الگوریتم برجا (تک ایستگاهی) و ناحیه‌ای (شبکه لرزه‌ای) استفاده می‌شود.

ابراهیم پور با اشاره به اینکه شعاع عملکرد این دستگاه تا چند صد کیلومتر است، گفت: همچنین این دستگاه بعد از وقوع زلزله با ارائه میزان شتاب به استفاده از نقشه‌های لرزش ( Shake Map ) به مدیریت بحران در مناطق مختلف کمک خواهد کرد، بدین صورت که با تهیه نقشه در هر منطقه‌ای که شتاب بیشتر باشد قطعا خرابی در آن منطقه نیز بیشتر است.

کارشناس ارشد شبکه شتاب‌نگاری کشور خاطرنشان کرد: دستگاه شتاب‌نگار زلزله چند ثانیه قبل از وقوع زلزله اطلاعاتی را به اداراتی همچون شرکت گاز و برق ارسال می‌کند تا برای کاهش خسارات زلزله، نسبت به قطعی گاز و برق اقدام کنند، که درصورت آماده‌سازی زیرساخت وتامین منابع مالی توسط استان امکان راه‌اندازی آن است.

وی سامانه‌های هشدار پیش هنگام و پاسخ سریع را مهم‌ترین ابزار مدیریت بحران توصیف کرد و یادآور شد: اهمیت این سامانه‌ها به قدری است که امروزه کشورهای لرزه‌خیز و پیشرفته جهان قدم‌های بسیار مهمی را در طراحی و اجرای آنها در شهرها و مناطق مهم و پرجمعیت برداشته‌اند که در کشور ما نیز ضرورت راه‌اندازی این قبیل سامانه‌هادر شهرهایی مانند تهران، تبریز، مشهد، کرمان، شیراز، اصفهان، ارومیه، رشت، ساری، سنندج و سایر شهرهای لرزه‌خیز اجتناب ناپذیر است.

این مقام مسئول با بیان اینکه ماهیت این دستگاه‌ها سنجش ابعاد حوادث زلزله و خسارات ناشی از آن است، گفت: سرعت در انتقال اطلاعات مربوط به شتاب زلزله به مراکز مدیریت بحران، زمینه افزایش سرعت عمل مسئولان مدیریت بحران و گسیل نیروهای امدادی را به مناطق زلزله واقع شده در جای جای کشور را فراهم می‌کند.

ابراهیم پور اظهارکرد: استان گیلان با داشتن۳۰ ایستگاه از یک هزار و ۲۳۸ ایستگاه شتاب‌نگاری در سطح کشور رابه خود اختصاص داده است.

کد خبر 467450 برچسب‌ها زلزله استان گیلان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: زلزله استان گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۴۶۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی دستگاه لیزیک برای اولین بار در خراسان جنوبی

 داوری استاد گروه چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه توسعه ارائه خدمات تخصصی چشم پزشکی، مورد نیاز استان است اعلام کرد و گفت: یکی از پیشرفته ترین دستگاه‌های حذف عینک و رفع عیوب انکساری چشم در مرکز فوق تخصصی و چشم پزشکی نور بیرجند نصب و راه اندازی می‌شود. 

وی افزود: برای اولین بار در بیرجند، این کلینیک بخش خصوصی با یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های لیزر دنیا ( لیزر تکنولاس آلمان  NEW 317 TENE O2 ) در رفع عیوب انکساری چشم آماده خدمت رسانی به همشهری‌ها و هم استانی‌ها است.

داوری بیان کرد: با خرید این دستگاه پیشرفته و دستگاهای جانبی تشخیصی دیگر از جمله دستگاه توپوگرافی ارب اسکن (orb scan)  و تومی (Tommy)  و دستگاه ابرومتری ( Z WAVE)  مجموعه تجهیزات چشم پزشکی استان تکمیل شده است.

استاد گروه چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تصریح کرد: تا قبل از این بیماران به استان‌های مجاور خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان مراجعه می‌کردند که با نصب و راه‌اندازی این دستگاه بیماران نیاز به عزیمت به خارج  استان و تحمل رنج سفر و هزینه‌های اضافی نخواهند داشت.

وی اظهار کرد: لیزیک و یا PRK  به معنی لیزر در ضخامت قرنیه بوده (Laser Assisted in Situ Keratomileusis LASIK) و این عمل در افرادی که نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم دارند، موثر بوده و باعث کاهش وابستگی فرد به عینک و لنز تماسی می‌شود.

داوری با بیان اینکه بهبودی بینایی در لیزیک چشمگیر و سریع است، گفت: بیشتر افراد روز بعد از عمل، بدون نیاز به عینک یا لنز تماسی قادر به رانندگی هستند که با این حال تا رسیدن به بینائی نهایی و کامل، حدود دو تا سه هفته و در بعضی موارد چند ماه زمان لازم است.

استاد گروه چشم‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خاطرنشان کرد: اخیرا یکی از مباحث مهمی که در عرصه چشم پزشکی مطرح است بحث جراحی روی قرنیه بری رفع عیوب انکساری است که با ابداع دستگاه اگزایمر یک انقلاب در این زمینه در جهان رخ داده است و با دستگاه اگزایمر با کنترل رایانه‌ای، در ضخامت قرنیه بیمار با لیزر تغییراتی داده می‌شود و عیوب انکساری چشم بیمار برطرف می‌شود.

 وی بیان کرد: برای مطلوب بودن عمل لیزیک  و یا PRK «مهارت جراح» و «دقت دستگاه» حائز اهمیت است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • افزایش تعداد دستگاه‌های تصویربرداری «ام.آر.آی» در کرمانشاه
  • راه‌اندازی سیستم پرداخت بدون تماس در حمل‌ونقل عمومی آتن
  • پس لرزه های ادعای یک نماینده مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /یک ذره انسانیت و شرم داشته باشید /حرمت زنان و نوامیس یک کشور مسلمان را نشکنید
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • راه‌اندازی دستگاه لیزیک برای اولین بار در خراسان جنوبی
  • پس لرزه ادعای نماینده تندرو مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /روابط با کشور همسایه به مشکل می خورد؟
  • نجات ۱۰ گردشگر گرفتار در منطقه کوهستانی مُنگار
  • احداث تیرپارک کامیون‌ های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • احداث تیرپارک کامیون‌های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور