Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@13:46:03 GMT

اتصال شهرستان دهاقان به شبکه شتاب‌نگاری زلزله کشور

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۰۷۳۸۵

اتصال شهرستان دهاقان به شبکه شتاب‌نگاری زلزله کشور

به گزارش خبرگزاری فارس از دهاقان، محمد احسانی، دبیر ستاد مدیریت بحران فرمانداری دهاقان صبح امروز با تبریک فرارسیدن اعیاد شعبانیه اظهار کرد: شهرستان دهاقان در جنوب غربی شهر اصفهان در مرکز فلات ایران و در دامنه شرقی کوه‌های زاگرس واقع شده‌ است، با توجه به مطالعات و نقشه‌های زمین‌شناسی بخش شمالی آن در منطقه زون سنندج - سیرجان و بخش جنوبی آن جزئی از بخش زاگرس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بررسی‌های زمین‌شناسی نشان می‌دهد که اراضی شهرستان دهاقان بر روی آبرفت‌های دوران چهارم زمین قرار گرفته‌ و ارتفاعات اطراف این شهر از نظر زمین‌شناسی متعلق به دوران کِرتاسه از دوران دوم زمین‌شناسی است.

احسانی بیان کرد: از نقشه پراکندگی گسل‌های منطقه اصفهان چنین بر می‌آید که شهرستان دهاقان در حدفاصل گسل‌های راندگی و گسل‌های احتمالی قرار دارد و یکی از مناطقی است که خطر وقوع زلزله آن را تهدید می‌کند و با توجه به قدیمی بودن بناهای شهر، زلزله با شدت متوسط نیز می‌تواند خطرات جبران‌ناپذیری به بار آورد.

دبیر ستاد مدیریت بحران فرمانداری دهاقان افزود: پهنه سنندج - سیرجان به عنوان کمربند دگرشکلی با روند شمال غرب - جنوب شرق دارای ساختارهای پویا در اثر همگرایی صفحات عربی- اورسیا در بخش سرزمینی ایران است،  با مطالعاتی که بر روی زمین انجام گرفته، مشخص شد ساخت مرتبط با فعالیت گسل دهاقان در ۶۰ کیلومتری جنوب باختر شهر اصفهان واقع شده و گسل معکوس دهاقان با امتداد شمال غرب- جنوب شرق و شیب به سمت جنوب باختر دارای مؤلفه حرکت راست بر است.

وی در این راستا بیان کرد: با توجه به بحث لرزه‌خیزی این شهرستان، به همت کارشناسان  شبکه ملی شتاب‌نگاری یک دستگاه شتاب‌نگار زلزله جهت کنترل پهنه لرزه‌خیزی این شهرستان در این شهرستان نصب و راه‌اندازی  شد تا با توجه به پهنه و حریم گسل در این شهرستان، پایش دقیق‌تری در این شهرستان صورت پذیرد و با شناسایی و مطالعه گسل‌های این منطقه نقشه طرح‌های تفصیلی جهت پهنه‌بندی لرزه‌ای و پهنه‌بندی حریم گسل در این شهرستان تهیه شود.

به گزارش فارس، شهرستان دهاقان با مساحتی بیش از هزار و ۴۲۶ کیلومتر مربع و جمعیتی بیش از ۳۵ هزار نفر از شرق به شهرستان شهرضا، از غرب به شهرستان بروجن در استان چهارمحال بختیاری، از شمال به شهرستان مبارکه و از جنوب به شهرستان سمیرم محدود متصل است؛ اضافه بر این دهاقان  در فاصله ۹۰ کیلومتری جنوب غربی شهر اصفهان واقع شده و دارای آب و هوای مساعد و خاک حاصلخیز است.

انتهای پیام/۶۳۱۲۲/م/

منبع: فارس

کلیدواژه: شتابنگاری زلزله زلزله زمین شناسی دهاقان اصفهان شهرستان دهاقان زمین شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۷۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری برخط کشور در قشم

ایسنا/هرمزگان نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور با هدف هوشمندسازی مدیریت بحران در محوطه بیمارستان جی جیان جزیره قشم جانمایی شد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در جزیره قشم گفت: این طرح در اجرای دستور رئیس جمهور در مسیر هوشمندسازی دستگاه‌هاست.

محمد حسن نامی افزود: با هوشمندسازی فرآیندها و زیرساخت‌های مدیریت بحران به دنبال این هستیم که کمترین تلفات انسانی و حادثه دیده را در اثر وقوع حوادث طبیعی و در زمان بحران‌ها داشته باشیم.

معاون اجرایی مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران هم گفت: با راه اندازی نخستین ایستگاه لرزه نگاری قشم، هوشمندسازی زیرساخت‌های مدیریت بحران در استان هرمزگان و جزیره قشم اجرایی می‌شود.

بهزاد پورمحمد افزود: تجهیزات دائمی لرزه نگاری پیش رفته با استانداردهای روز دنیا با توجه به اهمیت استراتژیک جزیره جهانی قشم در شش ماه آینده نصب و راه اندازی می‌شود.

وی گفت: برای تجهیز این ایستگاه سی میلیارد ریال هزینه شده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم هم در این مراسم گفت: سالانه بیش از ۴ میلیون گردشگر وارد جزیره قشم می‌شوند و میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری از سوی فعالان اقتصادی در این منطقه آزاد انجام می‌شود که با ارتقای مسائل ایمنی می‌توانیم قشم را به یک جزیره پیشرفته و نوآور در کشور تبدیل کنیم.

پیغامی افزود: ایجاد ایستگاه لرزه نگاری قشم که جنوبی‌ترین نقطه برخورد دو پهنه حجاز و ایران به لحاظ زمین شناختی است کمک شایانی به پایش مسائل و مخاطرات منطقه، هرمزگان و کل کشور می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اتصال خیابان جمالی به بزرگراه شهید صیاد شیرازی
  • اتصال شبکه بانکی به سامانه املاک و اسکان عملیاتی خواهد شد
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • آغاز احداث محور ارتباطی روستا‌های شمالی دهاقان به مهیار
  • ارتباط بلوتوثی با فضا برقرار شد
  • پروژه های عمرانی شهرستان دشتی شتاب می گیرد
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • برقراری اولین ارتباط بلوتوثی با زمین
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری برخط کشور در قشم
  • ارتباط بلوتوثی شبکه هابل با یک ماهواره برای اولین بار